1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De politie heeft een misdrijf kunnen oplossen met hulp van Google Street View. Google Street View is een dienst van Google waarbij men foto’s van de straat kan zien. Twee overvallers werden herkend op deze foto’s, vlak voordat zij een jongen beroofden.

In september 2008 deed een 14-jarige jongen aangifte bij de politie. Hij was 165 euro en een mobiele telefoon armer, omdat twee mensen hem beroofd hadden. Van de daders ontbrak echter elk spoor, tot maart 2009. De jongen vond op Google Street View de twee jongens terug en gaf dit door aan de politie.

De politie heeft vervolgens contact opgenomen met de internetgigant, waarna de foto’s in juni vrijgegeven werden. Foto’s waar mensen opstaan worden namelijk ‘geblurd’, zodat de mensen niet zichtbaar zijn op de foto. Het origineel is echter nog altijd in bezit van Google.

De daders hebben bevestigd dat zij inderdaad op de foto staan, maar ontkennen ook maar iets met de overval op de veertienjarige jongen te maken te hebben. Wel is aan het licht gekomen dat er geld verduisterd is en dat de jongens in het verleden een keer een laptop gestolen hebben. Een van de twee jongens is vastgezet, omdat hij nog openstaande boetes had liggen. De andere jongen is op vrije voeten gesteld, het OM beslist wat er met de zaak gebeurt.