1 min

Tags in dit artikel

,

Op de CES heeft Asus weer zijn spierballen laten zien. Asus toonde een high-end Rampage III extreme bord, die gepositioneerd zal worden in de Republic of Gamers serie.

Het X58 bord wordt geschikt voor alle huidige Core i7 xxx processoren en krijgt dus uiteraard ook een Socket 1366 voetje mee.
Het bord heeft de rood-zwarte kleurstelling zoals we die al langer van Asus kennen. Het bord is vernieuwend dankzij maar liefst negen SATA-aansluitingen, waarvan er twee de nieuwe SATA6Gbit standaard ondersteunen. Ook zien we bij het bord maar liefst vier PCI-E x16 sloten. Om dit mogelijk te maken is de welbekende "nVidia NF200 PCI-E switch chip" gebruikt, om extra PCI-E lanes mogelijk te maken.
Hiermee kun je dus een Quad-GPU opstelling realiseren, zonder prestatieverlies.


Er zijn ook een aantal nieuwe overklok-functies toegevoegd, zoals "ROG Connect". Het was al langer mogelijk om via een externe laptop het bord te overklokken. Met dit bord is het zelfs mogelijk een door bluetooth aangedreven mobieltje te gebruiken om te overklokken. Heel handig natuurlijk als je tijdens een benchmark nog even wil aanpassen. Het I/O panel is ook goedgevuld bij dit bord. We vinden onder meer USB2.0 én USB3.0. Verder beschikt het bord over E-Sata, Gigabit ethernet, 7,1 HD Audio en Firewire.
Het bord moet voor het einde van dit kwartaal op de markt komen, voor een adviesprijs variërend tussen 350 en 400 euro.