1 min

Tags in dit artikel

, ,

Europa’s grootste videoscherm staat sinds afgelopen donderdag in ons eigen land. Op het Rembrandtplein in Amsterdam zijn videoclips en korte filmpjes te zien op het scherm, welke reusachtige afmetingen heeft. Het scherm is 15 meter breed en heeft een hoogte van 7,5 meter.

Een dergelijk scherm staat er natuurlijk niet zonder doel. Exploitant Explore Vision Group verklaard dat de content die weergegeven wordt op het scherm voornamelijk gericht is op goede doelen, cultuur en kunst. Na een tijd zal hier wel verandering in komen. Het scherm is een echte blikvanger met zijn enorme grootte en daarmee dus ook een goed reclamescherm voor bedrijven.

Niet iedereen is blij met de nieuwe aanwinst. De Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad en stadsdeel Amsterdam-Centrum hebben een heel andere mening over het scherm. Volgens hen zou het veel te groot zijn en daarmee de Amsterdamse binnenstad ontsieren. Helaas voor deze twee groepen is er niets meer tegen te doen. Tijdens het verstrekken van de vergunningen voor het scherm zijn er enkele fouten gemaakt, waardoor het niet meer mogelijk is om het weghalen van het scherm mogelijk te maken.