1 min

Tags in dit artikel

, ,

Wi-Fi-netwerken bij de mensen thuis zijn vaak beter beveiligd dan de Wi-Fi-netwerken bij bedrijven. Dit blijkt uit een steekproef uitgevoerd door Dimension Data.

Dimension Data ging zogenaamd wardriven. Daarmee wordt bedoeld dat ze als steekproef rondrijden in een wijk of industrieterrein om te kijken of er onbeveiligde netwerken te vinden zijn. Bij deze steekproef zijn er zo’n 884 netwerken onderzocht.

Iets meer dan de helft van de particulieren, zo’n 54 procent, heeft het netwerk thuis beveiligd met een WPA- of WPA2-sleutel. Dit tegenover slechts 39 procent van de bedrijven die het netwerk beveiligd hebben. Zo’n 19 procent van de bedrijven heeft het netwerk zelfs helemaal niet beveiligd. Particulieren doen het net ietsje beter, daar is zo’n 18 procent van onbeveiligd.

Uit de steekproef blijkt ook dat particulieren een krachtigere beveiliging gebruiken, namelijk een WPA- of WPA2- sleutel. Ongeveer 43 procent van de bedrijven gebruikt WEP om het netwerk te beveiligen. Dit tegenover 28 procent van de particulieren.