2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Cooler Master is op dit moment bezig met het invoeren van een eigen merk voor een bepaalde doelgroep. Het gaat hier om het merk Storm en dit merk staat centraal voor de productlijn van Cooler Master die speciaal gericht is op gamers. De Storm Sniper, een behuizing, is hier een onderdeel van en deze is onlangs gelanceerd.

Bij de nieuwe productlijn staan er drie woorden centraal, namelijk Strength, Security en Control. Volgens Cooler Master voldoen de producten hieraan, voordat ze met het "Storm-keurmerk" bestempeld mogen worden. De productlijn van Cooler Master heeft ook zijn eigen website. Deze is hier te vinden.

De Storm Sniper beschikt over de nodige fans. Zo is er voorin de behuizing een 200mm fan geplaatst waarin tevens een blauwe LED geplaatst is. Deze fan zorgt voor de intake. Ook aan de bovenkant van de behuizing is dezelfde 200mm fan geplaatst. Deze 200mm fans zijn actief op een snelheid van 1000 rotaties per minuut. Aan de achterkant van de kast is gekozen voor een 120mm fan die een snelheid heeft van 1200 rotaties per minuut. Ook in deze fan zit een blauwe LED verwerkt. Tenslotte is er de mogelijkheid om aan de zijkant van de behuizing (rondom de grafische kaart) een 200mm fan te plaatsen. Er kan hier ook gekozen worden voor twee fans van 120mm. De afmetingen van de Storm Sniper bedragen 254,6 mm bij 551 mm bij 566,6 mm. In combinatie met deze fans, de grootte en het gebruikte materiaal komt het totale gewicht van de behuizing van Cooler Master op ongeveer 10,6 kg uit.

Opmerkelijk aan de Storm Sniper is de ingebouwde controller. Deze controller is aan de bovenkant van de behuizing geplaatst en deze is in staat om het aantal rotaties per minuut van de fans aan te passen. Ook kan de intensiteit van de LED’s door middel van de controller veranderd worden.

Op dit moment is de behuizing in Europa verkrijgbaar en de laagste prijs schommelt rond de 150 euro. Meer informatie over de prijs en de beschikbaarheid is hier te vinden.