2min

Tags in dit artikel

, , ,

IntroWeb heeft in het oosten van Nederland het grootste aaneengesloten draadloze netwerk gerealiseerd. Het gebied loopt van Enschede via Losser naar Denekamp.
IntroWeb levert als eerste internetprovider een revolutionaire manier van verbinding maken met het internet, namelijk draadloos. Er wordt in een plaats een antenne geplaatst welke een bereik heeft van ongeveer 5 kilometer, in deze straal kunnen abonnees gebruik maken van het Internet. Men is dus niet gebonden aan een vaste plek. In totaal kunnen in heel Nederland enkele honderdduizenden huishoudens gebruik maken van dit systeem.

Met SkyAccess kan via een speciaal modem draadloos contact gemaakt worden met Internet. De gebruikte techniek is echter veel geavanceerder dan de veelgebruikte WiFi techniek waardoor bijvoorbeeld de beveiliging optimaal is en er door de gebruiker geen antenne geïnstalleerd hoeft te worden. Hierdoor is de installatie voor de gebruiker zeer eenvoudig.

Door een samenwerking met 2 scholen, het Bonhoeffer College en het Stedelijk Lyceum, is heel Enschede voorzien van draadloos Internet. Leerlingen en medewerkers kunnen tegen een zeer voordelig tarief onbeperkte toegang krijgen tot het Internet. Om dit te realiseren zijn er in Enschede 16 antennes geplaatst, deze zijn verdeeld over 7 (hoge) opstelpunten.
In andere plaatsen zou breedband Internet nog een lange tijd op zich laten wachten, er zou voor ADSL of Kabel niet genoeg potentieel zijn. Maar voor SkyAccess zijn slechts 100 aanmeldingen nodig om het systeem rendabel te maken. Vooraf is in alle plaatsen onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en animo voor dit systeem. Losser heeft (najaar 2002) gefungeerd als pilot voor de verdere uitrol van dit revolutionaire systeem.