2min

Tags in dit artikel

,

HTC heeft een nieuwe smartphone gelanceerd vandaag. De HTC Smart, de eerste HTC-telefoon die op het Brew-platform van Qualcomm draait, richt zich duidelijk op een goedkoper segment van de markt, aangezien de telefoon op 170 euro zit als verkoopprijs.

De telefoon draait op een nieuw platform van Qualcomm, namelijk Brew. Dit platform is uitgegeven en gemaakt door chip-fabrikant Qualcomm. HTC heeft de HTC Sense-interface nu ook geport naar Brew, waardoor de HTC Smart dus ook met de HTC Sense-interface samenwerkt. Uiteraard wel op een eigen manier.

Met de HTC Smart kan men meer dan alleen bellen en sms’en, omdat er bijvoorbeeld ook ‘uitgebreide’ internetmogelijkheden voorhanden zijn. De HTC Smart is met zijn prijsstelling ook vrij goedkoop te noemen, voor 170 euro wisselt de telefoon van eigenaar. Het lijkt erop dat dit het eerste toestel van een reeks zal zijn die op Brew draait, maar hierover wordt nog geen duidelijkheid verleend door HTC.


"De groep gebruikers die meer wil met zijn mobiele telefoon dan alleen bellen en smsen groeit snel", zegt Mark Moons, Regional Director HTC Benelux. "Met de nieuwe HTC Smart voegen we een toestel toe aan ons assortiment waarmee we de rijke functionaliteit van een smartphone combineren met een eenvoudige bediening en uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. Hiermee maakt HTC de smartphone bereikbaar voor een breed publiek."

Het scherm van de HTC Smart is 2,8" groot en draait op QVGA-resolutie. Er zit een drie megapixel-camera in met flits-ondersteuning, wat toch vrij opmerkelijk is voor een HTC-toestel. Die worden namelijk meestal, de HD2 daar gelaten, zonder flitser geleverd. Er is geen ondersteuning voor 3G-netwerken, maar GPRS en EDGE worden wel ondersteunt. De telefoon komt in maart in de winkels terecht.