1 min

Tags in dit artikel

, ,

De Nederlandse WindowsXP enthousiasteling Steven Bink heeft afgelopen vrijdag de domeinnaam WindowsXP.nu overgedragen aan Microsoft. De softwaregigant had het domein begin december opgeeist. Microsoft gaf direct aan geen moeite te hebben met de inhoud van de site van Bink. Het ging de softwaregigant puur om de merknaam Windows waarvan het de rechten bezit. Bink nam na het ontvangen van de claim contact op met de softwaregigant. De Amsterdammer had niet de illussie een juridisch gevecht te kunnen winnen, maar hoopte dat er iets te onderhandelen viel.

Volgens Bink is dat gelukt. "Microsoft heeft toegezegd mijn activiteiten te zullen ondersteunen", aldus Bink. "Ik word onderdeel van het MVP programma (mvp.support.microsoft.com). MVP is een soort eretitel waaruit Microsoft hun waardering laat zien aan mensen die zich inzetten voor Microsoft technologien. Hier zittenb epaalde benefits aan zoals extra informatie, software en gratis cursussen."

De Engelstalige website van Bink biedt tips, trucs en tools voor het nieuwste besturingssysteem van Microsoft. Bink heeft de inhoud van zijn site overgezet op een ander domein. Microsoft zal WindowsXP.nu nog 3 maanden vertraagd redirecten naar winxp.bink.nu.