1 min

Tags in dit artikel

, ,

Waarschijnlijk ken je ze wel. De banners die eruit zien als Windows waarschuwingen. Ze zijn op talloze sites te vinden. Een van de verantwoordelijken – Bonzi – is aangeklaagd. De nep-schermpjes zijn er in talloze varianten, met verschillende soorten "waarschuwingen". De overeenkomsten zijn echter talrijk. De gif-banners zien eruit als een Windows-waarschuwing, inclusief de bekende OK-knop. Dit is echter geen echte knop. Wie erop drukt, komt op een van de sites van Bonzi Software, het bedrijf achter veel van dergelijke banners. Bonzi is bekend van een vaak opduikende paarse lachende aap, genaamd Bonzi Buddy.

Maar nu komt de echte aap uit de mouw, want volgens kenners is er veel mis met de welbekende Bonzi Buddy. Het advocatenkantoor Lukins & Annis is nu een zogeheten class action zaak tegen Bonzi begonnen. Het treedt hierbij op namens een grote groep gedupeerden. Bonzi zou via ’tientallen miljoenen’ nepadvertenties miljoenen internetters naar zijn site hebben gelokt. Mede hierdoor is Bonzi.com een van de best bezochte sites geworden.

Volgens Lukins & Annis is er overduidelijk sprake van misleiding. Daarom is de zaak bij de rechtbank van Spokane ingediend.