2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Inleiding

De HD2 is alweer enige tijd op de markt en Techzine heeft het toestel inmiddels ook onder de loep genomen. De review komt wat later online en daarvoor dan gelijk mijn excuses. De HD2 is namelijk niet echt een toestel waarvan de review op zich mag laten wachten. Waarom dat nou precies is, kom je gaandeweg wel achter. Zeker als je het toestel helemaal niet kent.

Ooit, en eigenlijk nog steeds, hadden we Windows Mobile. Windows Mobile begon als de enige serieuze speler op smartphone-gebied en zo’n beetje elke PDA werd er vroeger mee uitgerust. Windows Mobile heeft het echter moeten ontgelden, het werd voorbijgestreefd door de concurrentie en Windows was niet meer het enige goede alternatief op het gebied van smartphones. Een ontwikkeling die op desktopgebied ook nog bezig is, maar dat is een andere discussie.


Symbian kwam langzaam op en werd op Nokia-telefoons ingezet. De Finse fabrikant ging concurreren met Windows Mobile en op die manier ontstonden er eigenlijk twee grootmachten in het smartphone-segment. Beide mikten op een bepaalde markt, maar hadden ook raakvlakken. Concurrentie onderling ging hevig door, maar beide bedrijven innoveerden niet echt en bleven hinken op de oude gedachte. Totdat iPhone OS kwam.

Apple zag de smartphone-markt aan en concludeerde dat er iets moest gebeuren aan het huidige bestel. Met de iPhone schudde het bedrijf de markt wakker en sindsdien zijn veel fabrikanten op de smartphone-markt bezig met eigen platformen, zoals bijvoorbeeld het bada-platform van Samsung. Sinds enige tijd is er echter nog een echte serieuze concurrent, namelijk Android. Een platform van Google dat volledig met het internet in verbinding staat.


En Android is nu precies het platform dat we nodig hebben. Want Android is hip en nieuwerwets, terwijl Windows Mobile als ouderwets en achterhaald wordt gezien. En als het aan HTC ligt, dan komt het besturingssysteem van Microsoft snel van zijn slechte imago af, de HD2 moet daar aan bijdragen. Door ontzettende goede hardware in de telefoon te bouwen moet Windows Mobile volledig veranderen van imago. Dat Microsoft ook softwarematig hulp nodig had hierbij, heeft HTC door. Om die reden heeft het bedrijf besloten om er een Sense-interface op te zetten. Deze interface verscheen voor het eerst op de HTC Hero, die draait op Android. Maar is het wel mogelijk om het imago nog te veranderen. Stelt de HD2 eigenlijk niet verschrikkelijk teleur? Techzine ging het uitzoeken en ging met het apparaat op pad!