2min

Tags in dit artikel

, ,

Speluitgever EA en ontwikkelaar Harmonix zitten met de handen in het haar, nu blijk dat de eerste lichting Rock Band games een slechte Fender Stratocaster bevat. De bedrijven hebben inmiddels een vervangingsprogramma opgezet, maar omdat het zo lang duurt voordat gamers een nieuwe gitaar hebben belooft EA ze nu een gratis game.

Games waarin je de virtuele muzikant kunt uithangen zijn enorm populair en speluitgevers proberen elkaar met nieuwe games en hardware naar de kroon te steken. Activision heeft de game Guitar Hero op de markt die in eerste instantie ook ontwikkeld werd door Harmonix, maar nu ontwikkeld wordt door Neversoft. Guitar Hero wordt geleverd met een controller in de vorm van een Gibson gitaar, het model is afhankelijk van de console. Om Guitar Hero te kunnen overtreffen brachten EA en Harmonix afgelopen november het spel Rock Band op de markt, dat niet alleen geleverd werd met een Fender Stratocaster gitaar, maar ook een digitale drumset bevat.

Hoewel Harmonix na drie Guitar Hero spellen dus genoeg ervaring zou moeten hebben met controllers in de vorm van een gitaar ondervonden de eerste Rock Band gamers toch veel problemen met de meegeleverde Fender gitaar. "Zoals vaker gebeurt met nieuwe producten, hebben we ontdekt dat de meegeleverde gitaar een probleem heeft met de strum bar (de knop waarmee je het tokkelen van de snaren simuleert). We hebben het probleem inmiddels gelokaliseerd en het productieproces aangepast", aldus Harmonix in een verklaring op haar forum.

Electronic Arts heeft voor gedupeerde gamers een vervangingsprogramma opgezet. Naar nu blijkt moeten de gamers echter nog even wachten op de vervanging omdat de fabrikant van de gitaren niet snel kan leveren. Gebruikers die zich aangemeld hebben voor het vervangingsprogramma melden nu dat EA mails rondstuurt, waarin excuses worden aangeboden voor de onacceptabel lange wachttijden en dat gamers ter compensatie een gratis EA game krijgen aangeboden. Welke game dat is, is momenteel nog niet bekend, maar EA laat weten dat meer informatie daarover binnenkort volgt.