1 min

Tags in dit artikel

Onderzoeksbureau Gartner heeft onderzocht hoe het gebruik van privélaptops voor de zaak zich ontwikkelt. Volgens het onderzoek behalen ICT’ers een hogere productiviteit wanneer ze hun privélaptop ook voor hun werk gebruiken.

Als de ICT’er de beschikking heeft over een goed uitgeruste laptop en hij zet deze in voor zijn werk, dan zullen de kosten voor de werkgever ongeveer even hoog zijn als wanneer de werkgever een laptop voor de desbetreffende werknemer moet aanschaffen. Er is dus amper verschil in kosten tussen een privélaptop voor de zaak beschikbaar maken en het kopen van een geheel nieuwe laptop voor de werknemer.

Het is namelijk zo dat werkgevers verplicht zijn om de werknemer een vergoeding te betalen wanneer deze zijn privélaptop inzet voor het werk. Ondanks dat de kosten dus gelijk zijn, is het volgens Gartner voor werkgevers gunstiger om hun werknemers te betalen voor het gebruik van een privélaptop voor de zaak. Naast de eerder genoemde verhoogde productiviteit zorgt het gebruik van een privélaptop ook voor een betere afscheiding van de verantwoordelijkheden op IT-gebied.

Werknemers krijgen vaak echter gewoon een laptop van de zaak. Dit komt omdat werkgevers alleen directe kosten zien en geen indirecte voordelen. Zo stelt onderzoeksbureau Gartner.