1 min

Tags in dit artikel

, ,

Microsoft is van plan om een nieuwe versie van Internet Explorer voor Windows Mobile uit te brengen die dezelfde, volledige renderingengine van Internet Explorer 6 op de pc heeft.

Elke website die correct op de pc in Internet Explorer 6 wordt weergegeven, doet dat ook op Windows Mobile, zo belooft Tim McDonough, een seniordirector van Micrsoft die aan CNET een demonstratie van de nieuwe webbrowser gaf.

Een ander pluspunt vindt Microsoft de Flash-ondersteuning die de nieuwe IE-versie zal gaan bieden. "De markt van vandaag is ‘Kan ik een pagina zien?’. Echter wordt de markt binnenkort ‘Kan ik iets doen op die pagina?’," vertelt McDonough. "Dat is waar we het grote voordeel zullen hebben."

Ook een interessante optie van Internet Explorer 6 voor Windows Mobile is volgens Microsoft het snel wisselen van de desktopversie van een site naar de mobiele versie ervan. Dit om gebruikers niet te verplichten aan het downloaden van meer data, zodat zij de datalimiet minder snel overschrijden. Het wisselen van de twee versies gebeurt door het aanpassen van de useragent.

Het is niet bekend wanneer de update precies verschijnt, het enige wat McDonough kwijt wilde was dat de update nog voor het einde van dit jaar verschijnt. Echter is Internet Explorer 6 lang niet de enige die een volledige browser aanbiedt, ook Opera Mobile doet dit.