2min

Tags in dit artikel

, ,

We beginnen deze week met twee nogal nutteloze gadgets. Een poppetje die bij het aan- en afmelden op msn staat en valt en een frisbee met een extraatje. Daarnaast behandelen we ook het eerste scherm die een geïntegreerde luidspreker bezit.

Veel valt er niet te schrijven over deze gadget. Het is namelijk één van de meest nutteloze gadgets die ik al heb gezien. Dit poppetje gaat rechtop staan op wanneer een contactpersoon online komt, en hangt slap in elkaar wanneer deze offline is. Allemaal zeer leuk, maar na 5 keer heb je het wel gezien volgens mij. Tevens zal je er voor je complete contactpersonenlijst wat meer nodig hebben. Hier vind je een filmpje van het speeltje.

Deze frisbee is dan weer speciaal vanwege zijn ingebouwde camera. Je denkt nu waarschijnlijk dat je niets van het beeld zou kunnen zien, maar een systeem zorgt ervoor dat de camera niet meedraait als de frisbee gesmeten wordt. De camera neemt tot 20 minuten film op, maar de toepassingen blijven mij onbekend. Voor 83 dollar kan dit stukje speelgoed de jouwe worden.

Het ASS-60AK Speaker Screen ziet er misschien uit als een normaal scherm, hij heeft één speciale eigenschap die hem onderscheidt van de rest. De Teonex stof, waarvan het scherm is gemaakt kan trillingen veroorzaken die geluid produceren. Op die manier heb je een scherm en een luidspreker in één. De trillingen zijn niet zichtbaar voor het oog, waardoor het beeld nog steeds helder en scherp blijft. Je kan natuurlijk geen perfecte geluidskwaliteit verwachten, maar voor gewone opstellingen waarbij simpel geluid nodig is is dit ideaal.

Dit waren de gadgets voor deze week. De komende twee weken zal nieuwsposter Ko de Gadget Roundup op zich nemen. Gadgets insturen doe je dus de komende twee weken naar hem. Gadgets bespreken of discussies voeren kan je natuurlijk altijd op het forum.