2min

Tags in dit artikel

, , ,

Smartphone-fabrikant Research in Motion (RIM) wil de concurrentie in de markt verscherpen met de introductie van de BlackBerry Tour. Geen tour als tournee, maar een nieuwe 3G-smartphone genaamd Tour.

De Tour kan nog het best gezien worden als een mix tussen de BlackBerry Bold en de Curve 8900. Volgens het persbericht is de BlackBerry Tour uitermate geschikt voor CDMA-netwerken in Noord-Amerika. De telefoon kan overweg met de 3G EV-DO Rev. A-netwerken in Noord-Amerika, maar ook met de 3G UMTS/HSPA- en EDGE/GPRS/GSM-netwerken in het buitenland. Of dat betekent dat de telefoon ook naar Europa komt is vooralsnog onbekend.

De zwarte telefoon met chroomaccenten meet 112 mm x 62 mm x 14,2 mm en weegt 130 gram. Het is voorzien van een volledig QWERTY-toetsenbord en een 2,44-inch groot scherm met een resolutie van 480 x 360 pixels (245 ppi). Er is 256 MB aan flashgeheugen beschikbaar, maar dat is middels microSD/SDHC-kaartjes uit te breiden tot maximaal 32GB. Tevens is er een ingebouwde GPS met ondersteuning voor geotagging en BlackBerry Maps en kan de telefoon overweg met Bluetooth 2.0. De ingebouwde 3,2-megapixelcamera is voorzien van een flitser, stabilisatie en autofocus. De verwijderbare 1400 Mahr moet zorgen voor vijf uur aan gesprekstijd en veertien dagen standbytijd.

Opmerkelijk genoeg heeft RIM ervoor gekozen om geen Wi-Fi-functionaliteit toe te voegen aan de Tour. Volgens ZDNet is dat mogelijk te danken aan provider Verizon, dat deze functionaliteit liever niet ziet op telefoons. Overigens zal Sprint de telefoon ook gaan aanbieden in Amerika.

De Tour wordt standaard geleverd met DataViz Documents to Go, dat overweg kan met documenten van Microsoft Office. Verder is er directe toegang tot Facebook, MySpace en Flickr en populaire instant messengers als BlackBerry Messenger, Yahoo! IM, AIM, Google Talk en natuurlijk Windows Live Messenger. Via BlackBerry App World kunnen er nieuwe applicaties op de telefoon gezet worden.

De BlackBerry Tour met modelnummer 9630 komt deze zomer uit in Noord-Amerika.