2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft heeft het Shared Source Initiative uitgebreid met het Windows CE Shared Source Premium Licensing Program (CEP). Deze uitbreiding is bestemd voor bedrijven die op Windows CE gebaseerde apparaten en oplossingen op de markt brengen. CEP is het eerste Windows CE programma binnen het Shared Source Initiative dat OEMs, chipleveranciers en systeemintegrators volledige toegang geeft tot de broncode van Windows CE. Alle licentienemers mogen de code modificeren en OEMs kunnen deze modificaties commercieel distribueren. Veel bedrijven, waaronder ARM, BSQUARE, Hitachi, Mitsubishi Electric, MIPS Technologies en Samsung Electronics nemen deel aan het programma en ontwikkelen innovatieve producten. Zo levert Hitachi al Windows CE-apparatuur met modificaties die onder CEP zijn doorgevoerd.

Het Shared Source Initiative is gericht op kennisuitwisseling met klanten en partners. Het doel daarvan is hen meer inzicht in de broncode te verschaffen zodat ze meer met oplossingen op basis van Windows kunnen doen. In het kader van dit initiatief geeft Microsoft toegang tot broncode, terwijl het intellectueel eigendom toch beschermd blijft. Momenteel vallen Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows CE 3.0, Windows CE .NET, Microsoft Passport Manager en onderdelen van Visual Studio .NET en ASP.NET onder het Shared Source Initiative.

Microsoft constateert een sterke toename van de interesse in het Windows CE Shared Source aanbod. De nieuwe CEP komt beter tegemoet aan de behoefte van klanten om hun producten op basis van het Windows CE-platform te vernieuwen en uit te breiden. Meer informatie over het Windows CE Shared Source Premium Licensing Program (CEP) is te vinden op: microsoft.com/.

Het Windows CE Shared Source Licensing Program geeft ontwikkelaars, researchers, studenten en andere geïnteresseerden de mogelijkheid om Windows CE Shared Source code te gebruiken voor niet-commerciële doeleinden. Aan commerciële bedrijven biedt het de mogelijkheid om hun eigen software en hardware voor het Windows CE platform te ontwikkelen, te debuggen en te ondersteunen. Meer informatie over dit programma is te vinden op: sharedsource.