Barracuda gaat web application firewall aanbieden als clouddienst

Barracuda Networks kondigt een nieuwe web application firewall (WAF) aan die als clouddienst wordt aangeboden, oftewel WAF as a Service. Deze maakt het makkelijker om beveiliging voor web applicaties uit te rollen en te beheren. De dienst is gebaseerd op de webapplicatiebeveiligingstechnologie van Barracuda en biedt bescherming tegen onder andere geavanceerde aanvallen, DDoS, SQL-injecties, zero-day dreigingen en JSON-dreigingen.

Het bedrijf legt uit dat organisaties van iedere grootte overstappen op cloudtoepassingen voor het verbeteren van dienstverlening, waarbij beveiliging een topprioriteit moet zijn. Geavanceerde beveiliging tegen tal van wereldwijde aanvallen is nodig, ongeacht waar webapplicaties gehost worden. Met de nieuwe WAF as a Service wil Barracuda dan ook de complexiteit van het uitrollen en beheren van applicatiebeveiliging wegnemen, zonder de controlemogelijkheden te beperken.

Mogelijkheden

Bij deze oplossing komt de overhead die gepaard gaat met het uitrollen en beheren van een aparte appliance niet kijken. Klanten kunnen kiezen uit een breed scala configuratiemogelijkheden. Hierbij valt te denken aan automatische configuratie via de gratis Barracuda Vulnerability Remediation Service (BVRS) en het zelf instellen van iedere beleidsregel. Met behulp van BVRS kunnen beheerders eenvoudig kwetsbaarheden in webapplicaties opsporen, automatisch verhelpen en monitoren. Zo kunnen organisaties webapplicaties beveiligen met een minimale beheerinspanning.

De nieuwe dienst biedt inzicht in alle webverkeer-gebeurtenissen en -gebruikers. Een gedetailleerde compliance-rapport helpt bij het begrijpen van de veiligheidsstatus op ieder gewenst moment. Dit inzicht gaat in op al het HTTP/S-verkeer. Op het gebied van DDoS-bescherming wordt het volledige spectrum L3-L7 DDoS-aanvallen beschermd, om de beschikbaarheid van de webapps te garanderen.

Het opzetten van WAF as a Service gebeurt in vijf stappen en neemt vijf minuten in beslag, geeft Barracuda aan. Geïnteresseerden kunnen de dienst eerst 30 dagen uitproberen, voordat ze overgaan op definitief gebruik.