1 min

Tags in dit artikel

, ,

Het aantal e-mails waar virussen in meegeleverd zijn is gedaald naar een nieuw laagte-record. In januari zijn namelijk 0,01 procent van de e-mails verstuurd met virussen aan boord.

Cleanport heeft dit uitgevonden uit zelf gegenereerde statistieken. De daling zette in december al in, maar in januari heeft deze dus aangehouden. Waardoor er een nieuw dieptepunt is gekomen in het relatieve getal. Het laatste ‘hoogtepunt’ was in 2005, toen was het aandeel van deze virusmails ongeveer twintig procent. Dit kwam door het W32/Sober-virus dat toen vrij gevaarlijk was en snel verspreidde. Sinds 2006 zette echter de daling weer in, die aanhoudt tot nu.

Het percentage spam in januari was met 93 procent vrij hoog. Nooit eerder begon een jaar met een dergelijk hoog spampercentage in de eerste maand. In 2006, 2007 en 2008 werd het jaar met een lager percentage gestart. Omdat er al geruime tijd geen nieuwe vormen van spam bijkomen is de spam echter relatief gemakkelijk te onderscheppen voor spam-bestrijders.