2min

Tags in dit artikel

, ,

Quantum, toonaangevend leverancier van producten en diensten voor databeveiliging en netwerk-opslag, maakt bekend dat haar al tape-archiefsystemen, van desktop tot datacentrum, nu ook met SDLT 320-tapedrives beschikbaar zijn.

Quantum’s producten zijn toonaangevend op het gebied van opslagdichtheid. Om klanten met toenemende opslagbehoeften tegemoet te komen, combineert de SDLT 320-tapedrive een hoge opslagcapaciteit met een hoge doorvoersnelheid en geringe afmetingen. De korte opslagtijd resulteert in lage investerings- en beheerkosten.

Quantum´s productenaanbod biedt de verschillende opslagbehoeften en
bijbehorende begrotingen de optimale prijs-prestatieverhouding.
Quantum-producten springen het zuinigst om met de schaarse ruimte in
autoladers, reksystemen in de middenklasse en in gespecialiseerde
tape-archiefsystemen voor datacentra. De SDLT 320-tapedrive stuwt de totale prestatie van de SDLT-lijn verder op door maar liefst driehonderd procent meer capaciteit te bieden dan concurrerende producten van dezelfde afmetingen.

Zeker in het huidige economische klimaat zijn de lage kosten van
automatische tapesystemen belangrijk. “Terwijl de vraag naar meer
opslagruimte toeneemt, zijn bedrijven toch huiverig om de teugels wat
betreft de IT-uitgaven te laten vieren”, zegt Fara Yale, vooraanstaand
analist bij Gartner/Dataquest. “Meer capaciteit en hogere snelheid op een
kleiner oppervlak, dat is precies wat IT-managers zoeken, die kampen met
groeiende van data-opslagbehoeften bij een krimpende begroting.”

SDLT 320-tapedrive
De SDLT 320-tapedrive heeft een doorvoersnelheid van meer dan 32 MB per seconde en een gecomprimeerde opslagcapaciteit van 320 GB. De SDLT 320 biedt toegang tot gegevens op tapes van vorige DLT-generaties zoals van DLT 4000-, DLT 7000-, DLT 8000, DLT 1- en VS 80-drives. Momenteel zijn er meer dan 2 miljoen DLTtape-drives en meer dan 80 miljoen DLTtape-cartridges in gebruik en er zijn al enkele tienduizenden Super DLTtape-drives geleverd. Daarmee is de DLTtape-technologie een de facto standaard voor back-up en archivering van essentiële bedrijfsdata.

Kenmerken en voordelen
Met SDLT 320-tapedrive beschikken alle tape-archiefsystemen van Quantum voortaan over een ongeëvenaarde capaciteit, snelheid en betrouwbaarheid. De voordelen gaan verder dan kostenbesparing en capaciteitsgroei: de grote gegevensbetrouwbaarheid en hoge fouttolerantie garanderen dat kritieke bedrijfsgegevens ieder moment toegankelijk zijn. De Prism-opslagarchitectuur die Quantum toepast in haar tape-archiefsystemen, waarborgt een goede bescherming van de gedane investering door een eenvoudige en voordelige opwaardering naar toekomstige technologieën.

Prijs en beschikbaarheid
Quantums ATL P-Series-tape-archiefssystemen met SDLT 320-tapedrives zijn vanaf augustus beschikbaar voor een adviesverkoopprijs van € 63.000,00 (exclusief BTW). De ATL M-Series, de modulaire tapesystemen, zijn vanaf september verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van € 17.500,00 (exclusief BTW).