1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

twee nieuwsberichten die eerder op Techzine verschenen, komen op een toch wel heel speciale manier samen. Het anti-cheatprogramma van de populaire MMORPG World of Warcraft is te omzeilen met de rootkit van Sony.

Eerder was al bekend dat The Warden, het anti-cheatprogramma van World of Warcraft, meer dan alleen je spelgedrag registreert. Het programma slaat ook verschillende url´s op die persoonlijke informatie kunnen bevatten.

Ook was op Techzine te lezen dat bij het afspelen van een muziek-cd van Sony een rootkit, een bijna onerkenbaar stukje software op de PC word geïnstalleerd. Deze twee berichten vallen nu op een heel uitzonderlijke wijze samen en zijn te gebruiken om vals te spelen in WoW.


Dankzij de DRM software op de CD´s van Sony, is het mogelijk om vals te spelen in het spel. Als je op bestanden die het cheaten mogelijk maken het trukje toepast om het net zo te verbergen als de rootkit van Sony, kan de cheater gerust zijn gang gaan zonder dat The warden iets doorheeft. Het "lek" werd ontdekt dankzij de beveiligingssite Securityfocus.

Sony heeft inmiddels een patch uitgegeven die het proces zichtbaar maakt, maar in sommige gevallen het systeem kan doen crashen. Deze patch is niet speciaal voor het spel gemaakt, maar enkel omdat er zoveel ophef was over het verborgen proces dat als spyware werd gezien.