2min

Tags in dit artikel

,

Inleiding

Na ‘The Simpsons Skatboarding’, ‘The Simpsons: Hit & Run’ en ‘The Simpsons Road Rage’ brengt Electronic Arts ‘The Simpsons Game’ uit. Het spel is eigenlijk één lange aflevering waarin je de wereld van de ondergang behoedt. Je verkent niet alleen Springfield, maar ook verschillende locaties ver daarbuiten! Ondertussen krijg je korte geanimeerde filmpjes te zien, waarin het verhaal zich verder ontplooit. Deze filmpjes zijn van dezelfde grafische kwaliteit als de afleveringen op televisie en zitten boordevol humor. Je verveelt je in ieder geval geen enkel moment.

Het verhaal


Homer, Marge, Bart en Lisa gebruik hun nieuwe krachten en vele power-ups om de wereld van de ondergang te verhelpen. De welbekende gifgroene aliens hebben weer plannen met de wereldbol. Vanuit hun ruimteschepen sturen ze allerlei zwaar geschut op Springfield af. Als het geen dolfijnen zijn, dan is het wel Lard Lad. Een tweekoppige draak (Selma en Pattie, wie had je anders gedacht…) maakt het je in een Elfenwereld moeilijk. Veel bekende afleveringen komen aan bod in de verschillende levels. Naarmate het spel vordert krijg je steeds meer power-ups voor de vier personages, maar daarover later meer.


Hoe het begint


Nadat Homer wordt gewekt uit een heerlijk droom dat hij in ‘The Land of Chocolate’ rondhuppelt, vindt Bart een magazine waarin een guide staat gepubliceerd voor ‘The Simpsons Game’. Vanaf het begin weten ze dus dat ze in een game zitten. Ze beseffen dan ook meteen dat ze speciale krachten hebben en die ontdekken ze samen met jou tijdens het spel. De makers van het spel hebben al hun klassiekers in het spel verweven. Zo kom je oneindig veel verwijzingen tegen naar onder andere Metal Gear Solid, Madden Football, Lord of the Rings, The Sims, Mario, Sonic, Grand Theft Auto en de gehele videogame industrie. Echt grappig van de makers.

De missie


Het uiteindelijke doel van het spel is, na de vele power ups, collectibles, en andere clichés, vier keycards te vinden om zo toegang te krijgen tot het huis van Matt Groening. Wat je daar moet doen, moet je zelf maar ontdekken.