1 min

Tags in dit artikel

, , ,

DICE, de ontwikkelaar van Battlefield 1943, heeft bekend gemaakt dat de pc-versie van het spel wordt uitgesteld naar begin volgend jaar. Het spel zou oorspronkelijk vanaf september in de winkels moeten liggen.

Producer Gordon van Dyke zei het volgende tegen G4TV: "We hadden nog niet eerder een spel gebaseerd op de Frostbite-engine voor de pc gemaakt, dus toen we hier mee begonnen hadden we geen goede basis zoals op de consoles."

"Er zijn zo veel verschillende en unieke uitdagingen bij de pc, dat we genoodzaakt zijn het spel zelfs uit te stellen naar het eerste kwartaal van 2010. Dat was een moeilijke keuze, maar het was absoluut noodzakelijk om te zorgen dat functionaliteiten en mogelijkheden, die pc-spelers van Battlefield verwachten, ook aanwezig te laten zijn." Volgens Van Dyke gaat het dan om DirectX 9/10 ondersteuning, een hoger aantal spelers (32) en dergelijke problemen. Van Dyke zei verder het volgende over het uitstellen: "Dus het was en is nog steeds de absoluut juiste beslissing voor de kwaliteit om het spel pas uit te geven als het klaar is."

In juli kwam Battlefield 1943 al uit voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Op de eerste dag na de release kwam er al positief nieuws over het spel naar buiten, er waren namelijk 5 miljoen kills gemaakt op de eerste dag.