Citrix maakt cloudregio voor EU beschikbaar

Citrix heeft de algemene beschikbaarheid van zijn Citrix Cloud EU-regio bekendgemaakt. Hiermee wil het bedrijf ondernemingen die zaken doen in of vanuit Europa tegemoet komen om aan de bedrijfsvoorschriften te voldoen. Het beschikbaar maken van de regio volgt nadat de aankondiging een maand geleden al gebeurde.

Bedrijven die de clouddiensten van Citrix willen gebruiken hebben voortaan grotendeels de keuze uit de Verenigde Staten en de Europese Unie. Het is mogelijk bij onder meer XenApp-producten, de Secure Browser Service en Cloud StoreFront. Gebruikers van XenMobile of ShareFile kunnen kiezen voor meerdere regio’s binnen de geselecteerde Citrix Cloud Region.

App Layering, Smart Tools, Labs Services en NetScaler Services zullen echter alleen binnen de VS-regio te bedienen blijven. Bij NetScaler Gateway Access Nodes/Pop zal het mogelijk zijn om meerde globale nodes te gebruiken, waarbij het opnieuw aansturen van verkeer zorgt voor het leveren van de beste service.

Om de nieuwe EU-regio te gebruiken is er wel wat extra actie vereist. Gebruikers dienen namelijk eerst met hun bestaande account uit te loggen. Daarna moet er een heel nieuw accounts met andere e-mailadres gemaakt worden. Het VS-gebaseerde account kan vervolgens toegevoegd worden aan de nieuwe EU-regio, zodat de twee accounts gelinkt zijn. Om de customer data te beschermen moet de gebruiker zelf de gegevens transfereren.

Stappen in Europa

Citrix zal ook verdere stappen ondernemen om meer bedrijven uit Europa aan te trekken. Het merk gaat namelijk de user interface voor admins in verschillende talen toegankelijk maken. Naast het al ondersteunde Engels komen Frans, Duits en Spaans. Citrix verwacht later dit jaar meer te introduceren, al is het onduidelijk wanneer dit gebeurt en of Nederlands erbij hoort. In de EU spreken er meer mensen Italiaans, Pools en Roemeens dan Nederlands.

Met de Citrix Cloud wordt het mogelijk om de software van Citrix te implementeren as a service, wat het beheer van de Citrix-technologie vereenvoudigt. Apps, desktops, data, devicebeheer en networking komen zo bij elkaar in elke cloudomgeving of infrastructuur. Een abonnement is af te sluiten vanaf 135 dollar per jaar.