2min

Tags in dit artikel

, , ,

OCZ Rally 2 Turbo 4GB

OCZ is een bekende naam onder computerenthousiastelingen. OCZ is vooral bekend geworden door het overklokgeheugen dat ze maken voor high-end systemen. Eigenlijk dus niet heel gek dat ze ook snelle USB-sticks maken.

De Rally Turbo wordt geleverd in een gesealde plastic verpakking. Er wordt een USB-verlengkabel meegeleverd voor als een ander apparaat een USB-ingang blokkeert. De Rally Turbo zelf is iets breder dan een USB-poort maar zal niet een andere USB-poort hinderen. Verder zit er een touwtje bij die je om je pols kan doen voor als je wel eens een USB stick uit je handen laat vallen.

De stick wordt direct herkend in Windows en heeft 3,82 GB daadwerkelijk vrij voor data. Hij is verder ook te gebruiken als je een Mac zou hebben. Als je hem in de USB poort steekt gaat er een oranje led branden, deze knippert als er data op de stick geschreven wordt of er vanaf gehaald wordt. Je kan aan het lichtje dus zien of hij stroom krijgt en hem zien in het donker als je achter je PC moet zijn om hem eruit te halen.

De OCZ Rally 2 Turbo maakt gebruik van Dual Channel technologie. Je zou dus kunnen zeggen dat je 2x2GB hebt in plaats van 1x4GB. Hierdoor is de doorvoer theoretisch twee keer zo hoog als normaal. Waar een normale USB-stick 15MBps schrijft en 20MBps leest, haalt deze 30MBps schrijven en 35MBps lezen.


De behuizing is van aluminium en voelt stevig aan. Je weet meteen dat het kwaliteit is en geen goedkoop plastic. Met een lengte van ongeveer 6 cm, een breedte van 1,5cm en een dikte van 0,75cm is het een kleine stick die niet in de weg zit bij je USB-poorten. De Rally Turbo is een lichtgewicht met zijn ongeveer 10 gram. Een minpuntje op dit punt is dat het kapje dat over de USB-aansluiting gaat niet vastzit aan de USB stick. Vergeetachtige mensen met/zonder een rommelige kamer zouden het dopje weleens kunnen kwijtraken. Maar dat is bij veel USB-sticks zo.

Table of contents