2 min Applications

Google en SAP organiseren wedstrijd om circulaire economie te stimuleren

Google en SAP organiseren wedstrijd om circulaire economie te stimuleren

Tijdens het World Economic Forum in Davos hebben Google en SAP een nieuwe wedstrijd aangekondigd voor ondernemers. Zij moeten zoeken naar levensvatbare bedrijfsplannen die duurzame consumptie en productie stimuleren. Zowel SAP als Google leggen nadruk op duurzaamheid in hun eigen bedrijfsvoering en proberen zoveel mogelijk andere bedrijven aan boord te krijgen.

Met de wedstrijd, die Circular Economy 2030 genoemd is, willen SAP en Google andere bedrijven laten zien dat ze gebruik kunnen maken van hun tools om eigen duurzame bedrijfsplannen op te stellen. Google en SAP, die sinds 2017 een partnerschap rond hun cloudtechnologie hebben, laten aan de site ZDNet weten “een gedeelde visie” te hebben.

Bedrijven transformeren

“We willen bedrijven helpen transformeren”, aldus Google Cloud CMO Alison Wagonfeld. “Niet alleen om hun bedrijf te laten groeien, maar op een bredere manier, met doelen rond het milieu en duurzaamheid.” De wedstrijd is dan ook gebaseerd op het principe van de circulaire economie. Dat refereert naar een holistisch systeem waarbij afval niet bestaat, producten continu hergebruikt worden en natuurlijke hulpbronnen de kans krijgen zichzelf te herstellen.

Het principe van de circulaire economie beslaat in principe alles, van milieuvriendelijke verpakkingen tot duurzame agricultuur. De juryleden zoeken naar plannen die gebruik maken van zowel de Google Cloud als SAP-technologie. Deel van het idee achter de wedstrijd is verder om een specifiek doel binnen de plannen van de Verenigde Naties voor 2030 te ondersteunen, waarbij zoveel mogelijk overgegaan wordt op een duurzame economie.

Voor de beoordeling van plannen in het kader van Circular Economy 2030 werken Google en SAP samen met experts op het vlak van de circulaire economie en duurzame ontwikkeling. Daaronder vallen onder meer UN Environment, de Ellen MacArthur Foundation, het Wereld Natuurfonds en het Global Partnership for Sustainable Development Data.

Finalisten nemen deel aan een hackathon en de hoofdprijs is 200.000 dollar en de kans om mee te doen aan het Google Cloud for Startups bootcamp. De overige vier finalisten krijgen elk 45.000 dollar en een een-op-een mentorschap. Voorstellen moeten voor 17 maart ingeleverd zijn.