2min

Tags in dit artikel

, , ,

Lian Li is een bedrijf dat met name bekend is vanwege zijn behuizingen. Het bedrijf wil niet achterblijven bij de concurrenten en daarom is het bedrijf dan ook van plan om een nieuwe mid-tower behuizing op de markt te gaan brengen. De productnaam van de kast betreft PC-A06F.

De PC-A06F is grotendeels opgebouwd uit het materiaal aluminium. Dankzij de afmetingen van 37,5 cm, 18,7 cm, en 49 cm komt het totale gewicht van de kast rond de 3,8 kilogram te liggen. Bij de eerdergenoemde afmetingen gaat het respectievelijk om de lengte, de breedte en de hoogte.

Bij het installeren van optische drives en PCI-kaarten is geen gereedschap nodig. De installatie verloopt "tool-less". De plek voor de voeding is opmerkelijk geplaatst als de afbeelding daadwerkelijk klopt. Deze moet namelijk verticaal geplaatst worden en de voeding moet ook voor het I/O panel geplaatst worden. De voeding komt dus voor de processor-koeler te hangen en dit kan complicaties geven met koelers van groot formaat.

De PC-A06F beschikt over vier externe 5,25 inch bays en er is in de behuizing ook plaats gemaakt voor drie harde schijven met een grootte van 3,5 inch. De behuizing heeft standaard plaats voor twee fans. Een 120mm fan bevindt zich bovenin de behuizing en deze is actief op een snelheid van 1000 rotaties per minuut. Ook is er een fan aan de voorkant aanwezig die 140mm groot is. Deze fan zorgt voor de intake en doet dit op een snelheid van 900 rotaties per minuut.

Volgens bronnen moet de behuizing op dit moment al verkrijgbaar zijn voor de consument en de adviesprijs schommelt waarschijnlijk rond de 100 dollar. Dit bedrag is echter zonder BTW.