1 min

Het is vandaag Foursquare-dag en gebruikers van het sociale netwerk vieren dit over de hele wereld. Dit initiatief is ontstaan door gebruikers van de dienst zodat ze elkaar ook in het echt kunnen ontmoeten.

Met Foursquare kunnen gebruikers laten weten waar ze zijn en wat ze doen door middel van een zogeheten ‘checkin’. Gebruikers kunnen ook zelf ‘hotspots’ toevoegen zoals sportverenigingen, kroegen, winkels of zelfs hun eigen huizen. Andere gebruikers kunnen meteen zien wanneer iemand zo’n ‘checkin’ plaatst en kunnen ook zien welke andere gebruikers daar zijn. De persoon die de meeste checkins op een bepaalde locatie heeft wordt de ‘mayor’ van die locatie, in ieder geval tot iemand anders meer checkins op die locatie heeft. Ook heeft de dienst een soort achievement systeem waarmee je ‘badges’ kan verdienen. Dus er zit ook een leuk competitief element in het gebruiken van de dienst.

Vandaag op 16-4 is het dus Foursquare-dag, dit is zo gedaan om dat square in het Nederlands vertaald kan worden naar kwadraat en 16 is 4 (van Foursquare) in het kwadraat. Over de hele wereld komen de gebruikers van deze dienst bijeen en zo ook hier in Nederland. Er zijn in ieder geval bijeenkomsten in Den Haag, Tilburg, Den Bosch en Eindhoven.