2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De rechter heeft bepaald dat Apple geen inzage hoeft te verlenen aan Samsung in haar nieuwe producten. De Zuid-Koreaanse telefoonfabrikant had inzage geëist in de nieuwste modellen van de iPhone en iPad, omdat Apple patenten van Samsung zou schenden. Apple hoeft volgens de rechter dus geen gehoor te geven aan deze eis.

Apple en Samsung zijn al enige tijd in een juridische strijd verwikkeld. Begin april diende Apple een aanklacht in tegen Samsung wegens het schenden van patenten van Apple. De Galaxy-producten van Samsung zouden te veel lijken op de iPhone en iPad. Eind mei bepaalde de rechter dat Apple een aantal smartphones en tablets van Samsung mocht inzien voordat deze op de markt verschijnen om deze met eigen producten te vergelijken.

Samsung was het niet eens met deze beslissing en koos voor de tegenaanval door Apple aan te klagen wegens inbreuk op Samsung-patenten. Daarbij eiste Samsung voortijdig inzage in de iPhone 5 en iPad 3. De rechter heeft nu dus bepaald dat Samsung geen inzage krijgt in deze producten, omdat deze nog niet officieel zijn aangekondigd.

Goed nieuws dus voor Apple, maar daarmee is de kous niet nog niet af. In de rechterlijke uitspraak is een passage opgenomen waarin staat dat Apple op dit moment geen vordering of verbodsactie krijgt tegen de verkoop van bepaalde Samsung-producten in de Verenigde Staten. Apple kan deze eis later opnieuw indienen volgens de rechter, zodra de iPhone 5 en iPad 3 officieel gelanceerd zijn.

Opmerkelijk is deze juridische strijd zeker wel te noemen. Zo wordt een groot deel van de iPhone en iPad onderdelen door Samsung geleverd waardoor Apple niet zonder Samsung kan.