1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Terwijl Sony behoorlijk onder vuur ligt met zijn PlayStation Network, blijkt Microsoft nu ook veiligheidsproblemen te ondervinden. Micrsoft waarschuwt op zijn Xbox Live-supportpagina voor phishing.

Volgens Microsoft zou het probleem zich vooralsnog hebben beperkt tot een populaire game. Het zou hier gaan om Call of Duty: Modern Warfare 2. Een game die bij zijn release record naar record verbrak en ondanks het uitkomen van een nieuw deel nog ontzettend populair is. Microsoft laat weten dat het probleem bekend is en het momenteel werkt aan een oplossing.

Tijdens het spelen van de game zouden de gebruikers van Xbox Live berichten ontvangen die proberen om persoonlijke gegevens te ontfutselen. Xbox-gebruikers kunnen overigens wel gewoon de game blijven spelen. De phishingpogingen lijken niet de enige problemen voor Microsoft. Volgens verschillende sites was het ook tijdelijk mogelijk om met een verbannen console verbinding te maken met Xbox Live. Onduidelijk is nog wat hier de oorzaak van is geweest. Dit zou zowel een fout van Microsoft zelf geweest kunnen zijn maar ook een actie van hackers.