1 min

Tags in dit artikel

,

De Chinese telecomfabrikant Meizu moet stoppen met de verkoop van zijn toestellen, Apple eist dat er een verbod moet komen op de zogenoemde ‘namaak iPhone’s’. Jack Wong, eigenaar van de telecomfabrikant, weigert akkoord te gaan met dit besluit. Het bedrijf zal daarom ook tegen Apple gaan strijden.

Het Chinese bedrijf Meizu moet stoppen met de verkoop van zijn M8-toestellen. Volgens Apple zou het bedrijf inbreuk maken op het patentrecht van de iPhone, Jack Wong heeft laten weten dat Meizu alleen maar het gat in de markt opvult, doordat Apple maar een klein aantal iPhone’s kan leveren aan China.

Eerder zou het bedrijf Meizu ook al zwaar onder druk gezet zijn door Apple, toen zou het bedrijf zijn productie een maand stil moeten leggen, hiermee is het bedrijf ook akkoord gegaan. Daardoor leek het alsof het bedrijf van de problemen met Apple af was, dat was echter niet het geval. Apple eist nu namelijk een volledig verbod op de toestellen, hiermee is Wong niet akkoord gegaan.


“Ik kan omgaan met een productiepauze, maar niet met het feit dat onze winkels moeten sluiten en we de rest van onze inventaris dus niet meer kunnen verkopen. Als Apple en de IPO (Intellectual Property Office) deze volgende ondenkbare stap zetten, kan ik weinig anders doen dan vol in de strijd gaan”, aldus de baas van Meizu.