1 min

Tags in dit artikel

,

Het is voor velen lang wachten geweest, maar er is nieuwe content onderweg voor Left 4 Dead. De nieuwe content kreeg de naam Crash Course en zal volgens Valve niet lang meer op zich laten wachten. Het opmerkelijkste is echter dat de DLC gratis zal zijn voor de PC, maar dat Xbox 360-gamers er 560 Microsoft Points voor moeten neerleggen.

De Crash Course-content bevat nieuw singleplayer-, multiplayer- en co-opmateriaal voor zowel de Xbox 360 als de PC. De nieuwe content staat gepland voor september en dicht het gat tussen het einde van de ‘No Mercy’-campagne en het begin van ‘Death Toll’. De game krijgt nieuwe locaties, alsook nieuwe dialogen en een –volgens Valve- explosieve finale. De nieuwe dialogen werden trouwens ingesproken door de oorspronkelijke cast.

Klikbaar voor een volledige poster

Het nieuws dat de update niet voor beide platforms gratis is, zal zeker enkele mensen in het verkeerde keelgat schieten. Het wakkert ook de geruchten aan dat Microsoft liever niet heeft dat fabrikanten gratis downloadable content uitbrengen voor het Xbox 360-platform, aangezien dit de eerste keer is dat Valve haar gamers extra laat betalen voor een Xbox 360-update. Valve is trouwens niet de eerste fabrikant die suggereert dat Microsoft de ontwikkelaars in een positie dwingt waar ze verplicht zijn kosten aan te rekenen voor nieuwe content, al gaat het hier natuurlijk vooral om geruchten.