1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sony Pictures Entertainment (SPE) heeft gisteren laten weten dat er geen illegale versies van Spider-Man 3 in omloop zijn. De illegale dvd’s die onder die noemer worden aangeboden zijn eigenlijk kopieën van Spider-Man 2, zo blijkt uit onderzoek van SPE.

Eerder verschenen berichten in de media dat er reeds illegale kopieën van Spider-Man 3 in China op straat werden verkocht, mede in relatie tot het bericht over twee aanklachten die de Verenigde Staten bij de WTO hebben ingediend tegen China. SPE heeft naar eigen zeggen het internet afgestruind naar illegale versies van Spider-Man 3 en heeft naar eigen zeggen daar nog niets van gevonden.

Wel heeft het bedrijf Spider-Man 3 dvd’s in China aangetroffen, maar dat bleken bij nadere inspectie Spider-Man 2 films in een nagemaakte Spider-Man 3 box te zijn. Het feit dat SPE zo snel reageert op de berichtgeving toont aan dat filmstudios steeds vaker een aggressieve aanpak hanteren in hun strijd tegen piraterij. Dat is niet verwonderlijk aangezien piraterij zo goed georganiseerd dat films soms nog voor de bioscooppremière al als kopie te verkrijgen zijn op het internet.

Spider-Man 3 verschijnt overigens de eerste week van mei in de Nederlandse bioscopen.