1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Ericsson heeft vandaag de jaarcijfers van 2006 bekendgemaakt. De nettowinst bedroeg SEK 26,3 miljard. In 2005 was dit nog SEK 24,3 miljard.

De omzet kwam in het vierde kwartaal van 2006 uit op SEK 53,7 miljard tegen SEK 45,7 miljard een jaar eerder. De jaaromzet groeide met 17% naar SEK 177,8 miljard. De operationele winst voor 2006 steeg met 8% naar SEK 35,8 miljard.

"We hebben opnieuw een succesvol jaar afgesloten en zien nog steeds voldoende mogelijkheden om sneller te groeien dan de markt”, zegt Carl-Henric Svanberg, President en CEO van Ericsson. "De omzet is met 17% gegroeid terwijl onze marges intact bleven. Door ons te concentreren op de operationele uitvoering stijgen de kosten minder hard dan de omzet.”

“Onze financiële kracht maakt het mogelijk onze organische groei te combineren met een aantal strategische acquisities. In 2006 hebben we de activiteiten van Marconi succesvol en winstgevend geïntegreerd in onze activiteiten. Recent kondigden we de acquisitie van Redback aan om ook op het gebied van IP ons aanbod te versterken. We zijn goed gepositioneerd voor 2007, met marktleidende posities in mobiele netwerken en professional services en met continue investeringen in de volgende generatie IP-netwerken en multimedia. We hebben het platform, de kennis en de kracht om verder marktaandeel te winnen.”