Batterij & conclusie

De batterij van de Galaxy S9+ presteerde vorig jaar uitstekend in de benchmarks, maar in dagelijks gebruik viel dat tegen. Mogelijk was de zware Samsung-schil de boosdoener of hield de telefoon te veel apps actief in de achtergrond met bijhorend hoger verbruik. De Samsung Galaxy S10+ heeft een grotere batterij, 4.100 mAh tegenover 3.500 mAh, en presteert daarom een pak beter dan zijn voorganger. In onze batterijtest zie je een flinke sprong voorwaarts maar moet het toestel de duimen leggen tegen de Huawei Mate 20 Pro, de absolute autonomiekoning. Ondanks dat die laatste maar een iets grotere batterij heeft, 4.200 mAh ten opzichte van 4.100 mAh, is het verschil groter in de testresultaten. Huawei staat erom bekend om heel agressief om te gaan met apps op de achtergrond. Soms moet je daarom uitzonderingen toevoegen voor bepaalde apps, maar in zijn totaliteit gaat de Mate 20 Pro een pak langer mee. Twee dagen zonder lader is bij gemiddeld gebruik haalbaar, wat we niet kunnen zeggen van de Galaxy S10+. Met die laatste kan je overigens prima een dag zonder lader halen bij gemiddeld gebruik. Wie zijn telefoon intensief gebruikt, houdt zijn lader best in de buurt.   De Samsung Galaxy S10+ laadt snel op, maar niet zo snel als de OnePlus 6T of laadkampioen Huawei Mate 20 Pro. Het valt ons tegen dat Samsung hier niet meer innoveert. 80 procent laadcapaciteit in 32 minuten of iets meer dan één uur is een wereld van verschil wanneer je snel ergens wil laden.

Keuzestress

De Samsung Galaxy S10+ is een smartphone waarbij je niet moet kiezen. Je krijgt alles wat er vandaag beschikbaar is op de markt, verpakt in een sexy jasje. One UI charmeert ons en op haast elk vlak is dit toestel een verbetering vergeleken met zijn voorganger. Wie van een Galaxy S8+ komt, raden we blindelings een upgrade aan naar een Galaxy S10+. De breedhoeklens is een verademing om dagelijks te gebruiken.  

De Samsung Galaxy S10+ is een smartphone waarbij je niet moet kiezen.

  Wanneer we naar de specificatielijst kijken, wint de Galaxy S10+ op elk vlak van de concurrentie. Kijken we meer naar de praktijk, dan is de OnePlus 6T net zo interessant omwille van zijn scherpe prijs en de Huawei Mate 20 Pro door zijn excellente batterijduur. Mocht je het ons vragen, dan kies je beter de kleinere Samsung Galaxy S10. Dat bespaart je 100 euro, terwijl je een haast identiek toestel terugkrijgt. Wie van grote schermen houdt kan de Galaxy S10+ overwegen, maar wij kiezen liever zijn kleinere broer.  
9.0
  • Bliksemsnel
  • One UI
  • Bouwkwaliteit
  • Hoofdtelefoonaansluiting
  • Straffe video-opnames
  • Trage vingerafdruksensor
  • Positionering aan-uitknop
  • Overbelichting foto's