2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Stichting BREIN heeft een nieuwe rechtszaak aangekondigd. De stichting heeft de beheerders achter de Pirate Bay via Twitter en FaceBook gedagvaard, ze moeten op 21 juli voor de rechter verschijnen in Amsterdam.

Stichting BREIN is van mening dat The Pirate Bay zich schuldig maakt aan auteursrechtenschending. BREIN eist dat de website in Nederland onbereikbaar wordt, de stichting eist dus niet dat de website uit de lucht gehaald moet worden.

Stichting BREIN heeft daarom de beheerders achter The Pirate Bay gedagvaard. Deze dagvaarding werd uitgevaardigd via Twitter, FaceBook en andere sociale media. De website van BREIN was op het moment van schrijven offline, volgens de stichting is dat te danken aan diverse DoS-attacks. Of dit in verband staat met de dagvaarding is overigens onbekend.

BREIN stelt dat de beheerders van The Pirate Bay al reeds in eigen land veroordeeld zijn voor de website zelf, dus hiervoor hoeft BREIN niet meer te procederen. Maar ondertussen mag de website nog wel online blijven en dat zit BREIN niet lekker. Besloten is dus om een civiele zaak aan te spannen, om de website op zwart te krijgen in Nederland. Dat is opmerkelijk, want in Zweden is juist besloten dat de website online mag blijven zolang er geen uitsluitsel is in het hoger beroep.

Op 21 juli in Amsterdam komt de zaak voor. De zaak komt niet als een verassing, BREIN maakte al eerder bekend plannen te hebben om de beheerders achter deze torrent-website voor de rechter te slepen, deze plannen zijn nu dus doorgevoerd.