2min

Tags in dit artikel

, , ,

De vorige (mislukte) aanval is nog maar net achter de rug of de volgende wordt al gepland. Ditmaal heeft Anonymous zijn zinnen gezet op nieuwszender Fox News vanwege hun ‘propaganda’ over de Occupy-beweging.

Begin oktober kondigden de ‘hacktivisten’ van Anonymous aan de Amerikaanse beurs de New York Stock Exchange (NYSE) plat te leggen door middel van een DDoS-aanval. Hiermee wilde Anonymous zich hardmaken voor de protestanten van de Occupy-beweging. Maar helaas was de operatie geen succes en bleef de website van de NYSE gewoon in de lucht.

Opnieuw worden de plannen kenbaar gemaakt via een Youtube-filmpje. Anonymous heeft het gemunt op Fox News vanwege hun ‘propagandistische berichtgeving’ over de Occupy-beweging. Vanwege de minachting voor de protestanten vindt Anonymous het gerechtvaardigd om Fox News het zwijgen op te leggen. Dat willen ze bereiken door een wereldwijde DDoS-aanval te doen onder de naam Operation Fox Hunt.

Anonymous kondigt in de videoclip ook aanvallen tegen andere doelwitten aan. De hackers zeggen echter niet wie de slachtoffers zullen zijn.

De datum voor deze operatie is al gepikt: zaterdag 5 november. Het filmfragment eindigt met "Let de hunt begin" (laat de jacht beginnen), en hun alom bekende mantra "We are Anonymous".

Anonymous zal het druk krijgen op 5 november. Al in augustus kondigden de hackers van Anonymous aan dat ze Facebook willen ‘vernietigen’. Volgens hen schendt Facebook op grote schaal onze privacy door onze persoonlijke gegevens door te verkopen aan overheidsinstellingen, autoritaire regimes en andere clandestiene partijen. Ook als je je account verwijdert blijven de gegevens in handen van Facebook. Reden genoeg om Facebook eens flink onder handen te nemen, aldus de leden van Anonymous. Ook deze aanval zou gepland staan voor 5 november.