Beheer voortaan ook macOS met Microsoft Endpoint Manager

Op Ignite 2020 kondigt Microsoft vernieuwingen aan voor de Endoint Manager. Het opvallendst is de integratie van managementcapaciteiten voor MacOS.

Op de digitale Ignite 2020-conferentie pakt Microsoft uit met twee vernieuwingen die het leven van IT-beheerders moet vereenvoudigen. Eerst en vooral krijgt de Microsoft Endoint Manager een flinke update. “Virtuele endpoints worden voortaan ondersteunt”, zegt Jared Spataro, CVP Modern Work & M365 bij Microsoft. De Microsoft Endpoint Manager kan voortaan overweg met Windows Virtual Desktop-endpoints maar ook met VDI-oplossingen van derden. Beheer gebeurt via dezelfde console als de fysieke pc’s. Met de pandemie heeft virtualisatie aan belang gewonnen en daaraan wil Microsoft met deze vernieuwing tegemoet komen.

Gedeelde iPads

“Verder introduceren we een eersteklas-beheerservaring voor MacOS”, vervolgt Spataro. Zo kan je via de Endpoint Manager scripts uitrollen, single sign on-ervaringen over apps beheren en Apple lifecycle-functies gebruiken vanuit de vertrouwde console. Bijkomend ondersteunt de Microsoft Endpoint Manager de Shared iPad for Business-optie. Die ervaring is gekoppeld aan de persoonlijke Microsoft Azure Active Directory van de gebruiker. Iedere werk-account krijgt een afzonderlijke partitie op het toestel, wat het delen veilig maakt. De functies komen eerst als preview beschikbaar.

In de marge van deze aankondiging laat Microsoft nog weten dat Microsoft 365 een nieuwe versie van Outlook voor de Mac krijgt. Die is gebaseerd op Microsoft Sync-technologie en heeft Insights aan boord.

De Apple-gerelateerde aankondigingen van Microsoft passen binnen een beweging die al een tijdje aan de gang is. Microsoft wil los van de eigen platformen een beheerservaring bieden voor IT-professionals die platformagnostisch is. Langs de kant van de beveiliging zagen we eerder al hoe Defender voortaan ook iMacs en MacBooks beschermt.