2min

Tags in dit artikel

, ,

Cory Levy, een 19-jarige jongen die als twee druppels water op de succesvolle internetgoeroe Mark Zuckerberg lijkt, heeft één miljoen dollar opgehaald om zijn nieuwe social app verder te ontwikkelen. Deze app geeft mensen een seintje als er omstanders in de buurt zijn die dezelfde interesses hebben als jij.

Cory Levy en zijn businesspartner Michael Callahan zijn erin geslaagd om met hun bedrijf één miljoen dollar bij verschillende bedrijven op te halen, hiermee kunnen zij hun nieuwe social app verder ontwikkelen en lanceren. In een interview met Venture Beat vertelt Cory uitgebreid over zijn nieuwe app en hoe hij deze tot verder gaat ontwikkelen.

"Hoe ontmoeten mensen elkaar? Het heeft alles met situaties te maken. Ik ben dol op tennis en ik ontmoette mijn vriend omdat hij een racket droeg. We begonnen daarover te discussiëren. Wat als hij die dag geen racket bij zich had? Met onze app willen we voorkomen dat mensen elkaar zomaar voorbij lopen en de kans missen om elkaar beter te leren kennen", vertelt Cory in het interview. En dat is ook precies de gedachte achter de nieuwe social app.

Aan het eind van de maand maakt de nieuwe app zijn debuut op de universiteit van Berkeley. Door de nieuwe app in een kleine geografische omgeving te lanceren en deze geleidelijk uit te breiden, volgt Cory dezelfde strategie als Mark Zuckerberg destijds met Facebook. "Exclusiviteit is het sleutelwoord", aldus Cory. Na Berkeley volgen de universiteit van Texas en Illinois.

De app werkt zeer eenvoudig. Je hoeft alleen een profiel op de website aan te maken waar je aangeeft welke hobby’s en interesses je hebt. Zodra je iemand voorbij loopt die dezelfde interesses heeft als jij, gaat er een alarmsignaal af.

Vooralsnog is de app alleen voor een klein groepje mensen beschikbaar. Maar misschien dat het idee ooit zal overwaaien naar Nederland.

Hoe de 19-jarige Cory erin is geslaagd één miljoen dollar op te halen, is onbekend. Misschien vonden de bedrijven het echt een goed idee. Of misschien omdat de jongen op Mark Zuckerberg lijkt. Of de nieuwe social app ook daadwerkelijk een succes zal worden moet nog blijken.