HP breidt kmo-portfolio uit met computers, schermen en nieuwe dienst

HP lanceert een handvol nieuwe computers en schermen, gebouwd met afstandswerk in het achterhoofd. De nieuwe toestellen zien het daglicht samen met een abonnementsdienst waarmee kmo’s hun IT-beheer uit handen kunnen geven.

HP Inc. Introduceert nieuwe toestellen voor kmo’s en thuiswerkers. Eerst en vooral verfrist de hardwarebouwer zijn ProBook-reeks van instaplaptops voor de zakelijke markt. De opvallendste toevoeging aan dat portfolio is de HP ProBook 635 Aero G7. De ‘5’ in het typenummer suggereert terecht dat deze laptop is uitgerust met ingewanden van AMD. Aan de binnenkant vind je AMD Ryzen 4000-cpu’s, met de optie om daar AMD Ryzen Pro-chips van te maken voor grotere omgevingen waar beheer via de chip belangrijk is.

De ProBook 635 Aero G7 heeft naast wifi 6 ook 4G LTE-connectiviteit aan boord en kan uitgerust worden met HP Sure View Reflect, de nieuwste versie van HP’s privacyscherm. Verder staat draagbaarheid centraal: de basisconfiguratie van de laptop zou minder dan één kilogram wegen. Over de prijs weten we spijtig genoeg nog niets. In combinatie met AMD-hardware zou deze ProBook wel eens een interessante keuze willen zijn voor wie een licht mobiel toestel wil, maar daar geen ultrapremium-prijskaartje voor wil neertellen.

In de marge kondigt HP ook nog de ProBook 600 G8 en ProBook 400 G8-laptops aan. Dat zijn traditionelere laptops, voorzien van de nieuwste Tiger Lake-cpu’s van Intel. Ook hier blijft informatie over de prijs uit. Alle laptops moeten in de loop van november beschikbaar komen.

Desktops

HP introduceert naast de laptops ook enkele desktops. Het gaat om een vernieuwing van de EliteDesk-reeks. De EliteDesk 806 G6 is een klassieke desktop, de EliteDesk 805 G6 Desktop Mini PC is, zoals de naam suggereert, een mini-pc. Die past netjes achteraan een compatibel scherm zodat je het geheel omtovert tot een all-in-one zonder kabelzee. Mag het iets traditioneler, dan is er de HP EliteDesk 805 G6 Small Form Factor. Opnieuw zie je de ‘5’ in de typenummers: alle toestellen komen met andere woorden met AMD Ryzen-cpu’s aan de binnenkant.

Dat geldt tot slot ook voor de HP ProDesk 405 G6’-reeks waaronder de instapmodellen in deze line-up vallen. De Desktop Mini PC komt in december beschikbaar met een vanafprijs van 649 euro. De Small Form Factor PC verschijnt in november al in de rekken voor dezelfde prijs. De varianten in de 405-reeks kosten respectievelijk 429 euro en 449 euro en volgen de beschikbaarheid van hun grotere broertjes.

Schermen en diensten

HP besluit de hardware-aankondigingen met de lancering van drie nieuwe schermen. De HP E24d en E27d moeten samenwerking stimuleren met een pop-up-webcam en ingebouwde soundbar onderaan. Een USB-C-docking maakt het mogelijk om compatibele laptops met een enkele kabel aan te sluiten. De E24t Touch Monitor verzorgt de aanraakfunctionaliteit in het portfolio.

Tot slot introduceert HP een nieuwe dienst: HP Business Boost. Daarmee wil de fabrikant kmo’s ondersteunen in hun IT-behoeftes. Business Boost combineert het DaaS-aanbod met ondersteuning en een maandelijkse abonnementskost. Het reeds bestaande DaaS-aanbod zelf wordt consequenter, zodat grote klanten met vestigingen in verschillende landen met een gelijkvormige oplossing aan de slag kunnen.