2min

Tags in dit artikel

, , ,

123People, een verticale zoekmachine die social media afspeurt naar personen, lanceert vandaag twee nieuwe apps voor de iPhone en Android-toestellen. De personenzoekmachine noemt de lancering van de apps een "noodzakelijke ontwikkeling".

Dat schrijft 123People in een persbericht aan Techzine. 123People is in 2009 gelanceerd. Met de zoekmachine van de website is het eenvoudig om persoonlijke gegevens van vrienden, kennissen, buren of anderszins gerelateerde mensen te achterhalen. Om zoekresultaten te genereren heeft 123People een verticale zoekmachine gemaakt die diverse social media afspeurt naar persoonsgegevens zoals een e-mailadres, telefoonnummer en netwerkprofielen.

123People noemt de lancering van de nieuwe apps een "noodzakelijke ontwikkeling" in de bedrijfsvoering. Het afgelopen jaar is het aantal bezoeken aan de website explosief gestegen tot zes miljoen bezochte pagina’s per maand.

"Met deze nieuwe apps hopen wij een kleine revolutie teweeg te brengen in de markt voor personen zoeken op mobiele telefoons", aldus Gilles Clouët des Pesruches, de CEO van 123People. "Doordat we de apps een complete make-over hebben gegeven (…) heeft de smartphonebezitter voortaan altijd een uitgebreide personenzoekmachine op zakformaat bij de hand."

Volgens eigen zeggen bevatten de nieuwe apps een slim menu waarmee de gebruiker kan aangeven welke categorie hij als eerste ziet. Daarnaast is het mogelijk om contactgegevens te zoeken en bewaren, deze te delen op sociale netwerken of toe te voegen aan Instapaper of Readitlater.

De nieuwe apps zullen gratis beschikbaar zijn in vijf talen, waaronder het Nederlands. De apps zijn geschikt voor Android-versie 2.1 en hoger en vanaf iOS 4.0 en zijn geoptimaliseerd voor iPhone 3GS en iPod Touch.