2min

Tags in dit artikel

, ,

Steve Ballmer, de CEO van Microsoft, vertelde gisteren dat de Windows Phone 7 nog niet zo succesvol is als hij gehoopt had, "maar jullie zullen flink wat vooruitgang zien op de markt", voegde hij eraan toe.

Dat zei Steve Ballmer gisteren tijdens een toespraak op de Microsoft Worldwide Partner Conference in Los Angeles. Ballmer stond stil bij de successen van Microsoft, zoals de nieuwe Microsoft Office-versie en het besturingssysteem Windows 7. Tegelijkertijd benadrukte hij dat het met Windows Phone 7 minder goed gaat dan verwacht. "We zijn van heel klein naar……heel klein gegaan", zei hij.

Volgens onderzoeksbureau Nielsen gebruikt slechts één procent van de mobiele gebruikers het Windows Phone 7-besturingssysteem. Niet alleen het aantal gebruikers is klein, dat geldt ook voor het aantal beschikbare applicaties. Het aantal beschikbare applicaties voor Windows Phone 7 is afgelopen week de 25.000 stuks gepasseerd. Ondanks deze veelheid aan apps voor het Windows-besturingssysteem, steken Apples iOS en Googles Android er met kop en schouders bovenuit met respectievelijk 425.000 en 200.000. "Maar jullie zullen flink wat vooruitgang zien op de markt", aldus een optimistische Ballmer.
Vorig jaar oktober lanceerde Microsoft Windows Phone 7.

Hiermee wil het bedrijf zijn positie op de markt voor mobiele telefonie versterken. Dat is tot op heden niet gelukt, maar Microsoft heeft dan ook nog maar weinig tijd gehad om dat te realiseren en daar staat tegenover dat Microsoft moet concurreren met een aantal grote, gevestigde namen zoals Apple en Google, bedrijven die al jaren grote spelers zijn op het gebied van mobiele telefonie, terwijl Microsoft bij de introductie van Windows Phone 7 een zeer beperkt marktaandeel had met Windows Mobile. Dit marktaandeel lijkt vooralsnog niet of nauwelijks gegroeid te zijn.