Western Digital lanceert draagbare 2 TB-SSD

Western Digital brengt een nieuwe My Passport-SSD op de markt. Met een capaciteit van 2 TB en een USB 3.2-inteface moet het ding snelle dataoverdracht onderweg faciliteren.

WD introduceert een draagbare SSD met een capaciteit tot 2 TB in het My Passport-gamma. De drive is uitgerust met USB 3.2 en ondersteunt lees- en schrijfsnelheden van respectievelijk 1.050 MBps en 1.000 MBps. Western Digital voorziet 256 bots AES-encryptie en maakt het kleinood valbestendig tot op twee meter (1,98 meter om precies te zijn). De hoge snelheid gecombineert met de hoge capaciteit maken de kleine externe SSD geschikt voor creatieve professionals die onderweg data zoals videobestanden willen back-uppen. Dat is immers altijd een goed idee, zoals pas nog bleek na een fout in een update van Adobe Lightroom voor iOS.

Versies en beschikbaarheid

WD brengt de drive in eerste instantie uit in een lightversie met 500 GB of 1 TB aan capaciteit. De 2 TB-versie volgt later dit jaar. De beschikbare toestellen kosten 152,99 euro en 249,99 euro al naargelang het formaat van de interne SSD. Op termijn komen er vier kleuren beschikbaar maar voorlopig kan je de schijf enkel in het grijs krijgen. In de doos zit een USB C-kapel samen met een USB A-adapter, al loopt de verbindingssnelheid via de protocollen geassocieerd met USB A doorgaans trager.  

Western Digital kocht flashspecialist Sandisk in 2015 en integreerde sinds dan het flash-portfolio van die fabrikant in zijn eigen aanbod. De My Passport-drive is daar maar één voorbeeld van. Het hele portfolio van de opslagreus bevat intussen SSD’s.

WD kwam recent nog in opspraak met zijn harde schijven. De fabrikant was oneerlijk geweest over de gebruikte technologie in NAS-drives, met ontevreden klanten tot gevolg.