1 min

De internetbrowser Google Chrome vergroot zijn aandeel steeds verder in Nederland. Hiermee komt het steeds dichter in de buurt van concurrent Mozilla Firefox. Het verschil tussen beide browsers kromp in mei naar 3,8%.

Dat blijkt uit de gegevens van webtracker StatCounter. Aan de hand van het internetverkeer berekent StatCounter het marktaandeel van iedere browser in Nederland. Internet Explorer van Windows is verreweg de meest gebruikte browser in Nederland, maar concurrenten Chrome en Firefox namen een flinke hap uit het aandeel van IE.

In een jaar tijd daalde het aandeel van IE in Nederland van 65% naar 57,5%. Het marktaandeel van Chrome steeg het afgelopen jaar van 8% naar 15,5%. Net als bij IE daalde Firefox vrijwel maandelijks het afgelopen jaar naar 19,2%.

De opmars van Google Chrome lijkt niet te stuiten. Al maanden lang weet Chrome zijn marktaandeel wereldwijd steeds verder te vergroten ten kosten van Firefox en IE. Wereldwijd daalde Firefox het afgelopen jaar van 31,6% naar 29,3%. Chrome daarentegen steeg in deze periode van 8,6 naar 19,3 procent.