Scribd koopt SlideShare over van LinkedIn

SlideShare is binnenkort eigendom van ebookspecialist Scribd. LinkedIn verkoopt de dienst acht naar nadat het ze zelf in huis haalde.

Acht jaar na de acquisitie van SlideShare doet LinkedIn de dienst opnieuw van de hand. Scribd wordt de nieuwe eigenaar. SlideShare is een platform waarop je eenvoudig presentaties kan delen. LinkedIn integreerde de dienst de afgelopen jaren in zijn platform met onder andere de mogelijkheid om documenten te delen en te bespreken. Vandaag heeft SlideShare een bibliotheek van 40 miljoen presentaties, bezocht door 100 miljoen gebruikers.

Microsoft, dat eigenaar is van LinkedIn, benaderde Scribd zelf voor de overname. Voor welk bedrag SlideShare van eigenaar wisselt, is niet duidelijk. Scribd is net als SlideShare een platform dat draait rond het delen van documenten. Waar SlideShare zich destijds toespitste op presentaties, ging Scribd vooral voor PDF’s. Documenten delen en uploaden is tot vandaag gratis op Scribd, dat intussen evolueerde tot een groot eBook-platform. Wat populariteit betreft zijn de twee vergelijkbaar: ook Scribd trekt zo’n 100 miljoen bezoekers.

Uitbreiding aanbod

Het bedrijf breidt zijn eigen bibliotheek van documenten drastisch uit met de toevoeging van SlideShare. De integratie zal vermoedelijk ook voordelen hebben voor SlideShare-gebruikers die andere documenten willen delen. Wat de acquisitie betekent voor de samenwerking met LinkedIn, is niet duidelijk. Het is denkbaar dat ook die in de toekomst een stukje verder zal gaan.

“De overname van SlideShare is een grote stap in de richting van onze ambitie om ’s werelds grootste digitale bibliotheek uit te bouwen”, aldus Scribd-oprichter en CEO Trip Adler. “Scribd heeft al een unieke verzameling van content afkomstig van gebruikers en professionals. De toevoeging van presentaties van de SlideShare-gemeenschap laat ons toe ons aanbod te diversifiëren en terwijl meer lezers richting onze boeken en magazines te leiden.”

De overname is een praktisch feit vanaf 24 september. Vanaf die dat wordt het platform officieel beheerd door Scribd.