Dell lanceert nieuwe zakelijke Chromebook

Dell introduceert met de Latitude 7410 een premium Chromebook voor zakelijke gebruikers. Het toestel is beschikbaar als gewone laptop en als 2-in-1.

Dell breidt zijn Chromebookportfolio uit met de Latitude 7410 Chromebook Enterprise. Dat toestel is volledig gericht op zakelijke gebruikers. De Latitude 7410 komt in een veelvoud aan smaakjes en is beschikbaar als klassieke laptop en als 2-in-1. De schermdiagonaal van de nieuwe Chromebook meet 14 inch en het design conformeert met de Project Athena-richtlijnen van Intel.

Specificaties

Het toestel komt met Intel Core i7 tot maximaal een Intel Core i7-cpu, telkens van de tiende generatie. Dell specifieert niet om welke modellen het precies gaat, dus we vermoeden dat er 14 nm Comet Lake-chips aan de binnenkant zitten. De opslag is configureerbaar tot 1 TB en het scherm komt in FHD en 4K-varianten. RAM is beschikbaar tot en met 16 GB.

LTE en Wifi 6 zijn beschikbaar op het toestel, dat in een typische carbon-uitvoering beschikbaar is net als een traditionele aluminium behuizing. Dell claimt dat de Chromebook 21 uur kan meegaan op één batterijlading. Chrome OS is minder veeleisend dan Windows 10, wat die claim realistisch maakt.

Dell positioneert het toestel als op en top premium en dat weerspiegelt zich in het prijskaartje. De instapversie met Core i3 zou al meer dan 1.000 euro kosten. Je moet met andere woorden al erg grote fan zijn van Chrome OS boven Windows om dit toestel te overwegen. Exacte Belgische prijzen en beschikbaarheid kennen we nog niet.

Lees ook: 6 ultrabooks getest: welke moet je hebben?