1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft gaat nu ook in Europa concurreren met Google’s Streetview. Streetside van Microsoft was al langer in de Verenigde Staten beschikbaar maar komt nu ook naar Europa. In Streetside zijn beelden te zien op straatniveau.

Momenteel voorziet de dienst beelden van 56 Amerikaanse steden. Microsoft heeft besloten om deze dienst uit te breiden naar Europa en inmiddels rijden de eerste auto’s al rond in Londen. Microsoft laat weten dat verschillende andere grote steden in Europa snel zullen volgen. Microsoft concurreert met Google’s Street View welke veel uitgebreider is. In Street View is zo’n beetje elke straat te vinden. Volgens Microsoft is haar dienst kleinschaliger maar wel van meer belang voor grote steden.

Microsoft wil later haar Streetside uitbreiden met diensten voor mobiele telefoons maar heeft dit voorlopig nog uitgesteld. Om dit te kunnen doen zullen de rondreizende auto’s WiFi-netwerken moeten scannen. Iets waar Google zich recentelijk niet bepaald populair mee heeft gemaakt en zelfs voor is bestraft.

Daarnaast probeert Microsoft via advertenties inwoners op de hoogte te stellen van het feit dat er opnames zullen worden gemaakt in hun stad. Inwoners met vragen kunnen vervolgens naar een nummer bellen of een website bezoeken voor meer informatie. Hiermee probeert Microsoft de problemen waar Google tegen aan liep te voorkomen. In Duitsland gaven 250.000 mensen aan dat zij hun huis niet in de dienst zichtbaar willen hebben. Echter konden deze mensen pas bezwaar aantekenen na het lanceren van de dienst.