Nieuwe robuuste Cat-telefoon krijgt warmtecamera mee

De Britse Bullitt Group lanceert een nieuwe Cat-telefoon. De Cat S62 Pro kan tegen een stootje en onderscheid zich van andere Androidtelefoons met zijn warmtecamera.

De Cat S62 Pro moet de ultieme werktelefoon zijn. Dat claimt de Bullitt Group: een Britse telefoonbouwer met de licentie van Caterpilar in handen voor de verkoop van robuuste telefoons. De S62 Pro volgt de S61 uit 2018 op. Het vlaggenschiptoestel draait op Android 10 en krijgt een 5,7 inch 18:9-scherm mee met 1.080 x 2.160 pixels. Gebruikers kunnen het scherm bedienen met natte vingers of handschoenen aan.

De smartphone doet de Caterpilar-licentie eer aan, en is geschikt voor gebruik in uitdagende omgevingen dankzij de IP 68-rating en de nodige MIL-STD-tests. Het toestel overleefde onder andere valtests vanop 1,8 meter.

Lees ook: Welke laptops mogen op de grond vallen: MIL-STD-tests uitgelegd

FLIR

De opvallendste functie is zonder twijfel de thermische camera. De FLIR heeft een bereik van 30 meter en registreert temperaturen tussen -20°C en 200°C. De gebruikte Lepton 3.5-sensor levert ongeveer vier keer meer detail af dan de sensor in de S61. Dat vertaalt zich in een sensor met 160 x 120 pixels, vergeleken met de 80 x 60 pixels bij de voorganger. Met de camera kan je op zoek gaan naar bijvoorbeeld isolatieproblemen, warmtelekken, of leidingen ingewerkt in een muur al kan je het ding natuurlijk ook recreatief inzetten, bijvoorbeeld in de natuur.

De telefoon krijgt verder vrij banale specificaties mee met een Snapdragon 660 onder de motorkap, bijgestaan door 6 GB aan RAM en 128 GB interne opslag. Die is uitbreidbaar via microSD. Aangezien de telefoon gericht is op professionele gebruikers, tekent Android Enterprise gelukkig present. Het toestel verschijnt binnenkort aan een adviesprijs van 649 euro.

Lees ook: CAT S61 review: rugged alleskunner heeft zijn prijs