1 min

Vodafone heeft bekend gemaakt dat zij telecomretailer BelCompany heeft overgenomen van de Macintosh Retail Group. Er is een bedrag van 120 miljoen euro gemoeid met de overname. De uitbreiding sluit aan op de ambitie van Vodafone om nog verder te groeien in Nederland.

Met deze overname breid Vodafone zijn organisatie van 86 winkels uit met 176 BelCompany en 34 Telefoonkopen.nl winkels. Volgens eigen zeggen speelt Vodafone hiermee in op de stijgende vraag naar persoonlijk advies door de opkomst van smartphones, apps, tablets en mobiel internet. De BelCompany-winkels zullen niet uit het straatbeeld verdwijnen maar er zal wel een duidelijkere nadruk worden gelegd op Vodafone binnen de winkels.

Bart Hofker, Directeur Consumentenmarkt Vodafone Nederland: "Onze ambitie is nog verder te groeien in Nederland. De overname van het succesvolle BelCompany past bij deze ambitie en onze multibrand strategie. We vergroten hiermee ons bereik waardoor we letterlijk dichter bij klanten komen te staan. Dat is belangrijk omdat persoonlijk advies en ondersteuning via fysieke winkels steeds belangrijker wordt. Dit komt onder andere door de opkomst van smartphones, apps, tablets en vele andere toepassingen van mobiel internet. Ik kijk ernaar uit om met wederzijds enthousiasme de kennis en ervaring van onze beide organisaties te combineren en gezamenlijk klanten nog beter te ondersteunen."