1 min

Tags in dit artikel

, ,

Asus laat op de CeBIT de Eee Pad Transformer zien, een tablet die omgevormd kan worden tot een netbook. De Transformer komt met een lichtgewicht design en heeft een 10,1-inch scherm. Het apparaat is uiteraard bedoelt voor multimedia, internet en e-mail gebruik.

De Transformer maakt gebruik van Android 3.0 Honeycomb en draait op een nVidia Tegra 2 chipset. De Tegra 2 moet zorgen voor de soepele prestaties, zowel met Adobe Flash, HD-content, gaming en internetten.


De Transformer zal standaard komen zonder het QWERTY-toetsenbord, indien gewenst is deze er wel bij te kopen, zodat je het geheel ook als netbook kan gebruiken. Ook heeft het apparaat aan de voorzijde een 1,2 Megapixel camera en aan de achterzijde een 5 Megapixel camera, verder heeft de Transformer een mini-HDMI poort zodat je connectie kan maken met externe beeldschermen voor het afspelen van 1080p video.

De Eee Pad Transformer krijgt van Asus een adviesprijs mee van 399 euro, dit is echter zonder het toetsenbord om de tablet om te toveren tot netbook, wil je ook het toetsenbord erbij dan betaal je 599 euro. Wel gaat de batterij dan ook meteen 4 uur langer mee omdat in het toetsenbord ook meteen een extra batterij is verwerkt. De verwachting is dat de Eee Pad Transformer in de nazomer op de markt gaat verschijnen.