Poll: Welke telefoon gebruik jij?

Met de komst van Oppo, de lancering van een budgetvariant van OnePlus en de sancties tegen Huawei is de Belgische smartphonemarkt opnieuw in beweging. Techzine hoort graag van jou welk toestel momenteel in je broekzak of handtas zit.

Aan goede smartphones geen gebrek vandaag. Met Oppo komt er een nieuwe Chinese gigant het Belgische speelveld verkennen terwijl OnePlus een comeback in het midrange-segment plant. De Nord-reeks van die fabrikant wordt binnenkort aangekondigd. Huawei, lang een favoriet van menig Belg, kampt dan weer met Amerikaanse sancties en een verbod op het gebruik van de Google Play Store: pijnlijn ik een land dat zo Google-gezind is als het onze. Terwijl zien we hoe Nokia zich heruitvindt en de B2B-markt omarmt, Motorola onder Lenovo netjes verder boert, en Samsung zieltjes wint met zijn Galaxy A-telefoons.

Veel opties dus, maar wie heeft nu wat in zijn broekzak zitten? Wij horen heel graag van jou welk merk jij vandaag meedraagt. Bijkomend vragen we ons af of je dat toestel via het werk kreeg, dan wel volledig privé kocht. Antwoord op die prangende vragen zoeken we via onderstaande korte enquête. Met vier vraagjes ben je erdoor en help je ons een stuk verder. We laten de bevraging enkele weken lopen en analyseren vervolgens de resultaten in een artikel, zodat ook jij de recentste stand van zaken kent.